Skip to content Skip to footer

Descopera ConstantaInvecoara

Descopera Constanta

Constanța, unul dintre cele mai mari orașe ale României si unul dintre cele mai frumoase orașe-port din Europa, este un mix unicat între vechi și nou, între istorie, tradiție și modern, între distracție estivală și multiculturalism de calitate, un mozaic etnic fără seamăn și un oraș plin de oportunități de afaceri.

Aici veți găsi vestigii arheologice unice în lume, puteți admira clădiri emblematice pentru patrimoniul românesc și internațional. Cazinoul, Edificiul Roman cu Mozaic, Termele Romane, Muzeul de Arta Populara, Muzeul Marinei Romane, Muzeul de Sculptura Jon Jalea, Muzeul de Arta, Piața Ovidiu, Centrul Vechi, portul Constanța sunt doar câteva dintre obiectivele turistico-economice pe care nimeni nu trebuie să le rateze.

Microrezervatia de Animale si Pasari Exotice Constanta – locul in care regasiti traind in armonie specii de animale si pasari dintre cele mai variate

Delfinariul situat intr-un minunat peisaj, recent renovat este unul din obiectivele turistice cele mai vizitate, fiind in acest moment singurul loc din Romania unde au loc reprezentatii cu delfini, lei de mare si pinguini intr-un singur ambient.

Planetariul este un alt obiectiv turistic, unde puteti petrece clipe de neuitat admirand tot sistemul solar.

Cazinoul Constanta, considerat emblema orașului Constanța, este prima clădire ridicată după încheierea dominației otomane, acum mai mult de 130 de ani. În vremurile bune, atunci când Cazinoul era în plină atenție, acesta avea amenajate la interior mai multe încăperi cu destinații precise de recreere, dans, săli de lectură, dar și săli de jocuri de noroc.

Acvariul Constanta, amplasat chiar în fața Cazinoului, este obiectivul turistic pe care trebui să îl vezi măcar o dată în viață dacă ajungi în Constanța. Aici se găsește o expoziție permanentă de faună și floră acvatică împărțită pe 3 secții: Marina, care este și cea mai mare zonă cu exemplare de pești și nevertebrate din Marea Neagră, Dulcicola și Pești Exotici.

 

Farul Genovez, un alt obiectiv turistic important din Constanța se poate observa cu ochiul liber de pe faleza orașului. Acesta este amplasat între Cazino și fostul Hotel Carol, astăzi Comandamentul Marinei. Farul Genovez poartă acest nume în semn de respect pentru genovezii care sunt considerați “stăpânitori ai mărilor”. Farul din Constanța are o înălțime de 16 metri, formă octogonală, iar în vârf are o cupolă metalică, de acolo de unde este și proiectată lumina care îi călăuzea pe marinari. Farul este ridicat din piatră naturală.

Rezervatia Dunele Marine de la Agigea, unică în România. Aici pot fi admirate peste 300 de specii de plante vasculare și 8 specii de mușchi marini. Aici trăiește și faimoasa broască țestoasă dobrogeană.

 

Podgoria Murfatlar Podgoriile Dobrogei sunt deja renumite în toată țara pentru soiurile parfumate de struguri și vinurile care se obțin. Dacă ajungi în Constanța, trebuie să-ți faci timp și pentru o vizită la Murfatlar, iar aici vei fi întâmpinat de producători și vei fi condus către cele peste 3.000 de hectare, dar și către crame. Pregătește-te de degustare, căci nu vei pleca fără să guști din licoarea specială.

Galerie Interioara

Galerie Exterioara

Galerie Constanta