Skip to content Skip to footer

Descopera MamaiaLocation

Bucura-te de Statiunea Mamaia!

Petrecerea sejurului in Mamaia mai ales pe durata sezonului estival, reprezinta o experienta unica datorita peisajelor splendide, oferite pe de o parte de Marea Neagra si pe de alta parte de Lacul Siutghiol, indiferent de ora din zi sau din noapte, natura oferind un spectacol de culori si senzatii emotionante de neuitat.

Mamaia este situata de-a lungul Marii Negre la nord est de orasul Constanta cu o lungime de circa 10 km si o latime medie de circa 300 m intre Lacul Siutghiol si Marea Neagra. Plaja este atât de largă încât sfârșitul i se pierde în depărtare , nisipul foarte fin si curat oferind o placuta atingere.

Mamaia a luat nastere in anul 1906 cand au fost amenajate pentru prima data, baile de mare, iar in anul 1932 s-a continuat dezvoltarea si intergrarea constructiei Cazinoului. Din acel moment a avut loc o crestere anuala importanta a fluxului turistic, astfel ca in prezent in statiunea Mamaia exista sute de hoteluri care gazduiesc numerosi turisti, an de an crescand numarul acestora, veniti din toate colturile lumii pentru petrecerea timpului, alegand intre plajele cu nisip fin, activitati sportive, restaurante, activitati recreative si nu in ultimul rand trairea vietii nocturne in Mamaia.

AQUA MAGIC –Unul dintre cele mai atractive locuri ale statiunii turistice este Aqua Magic. Parcul acvatic ofera o variata gama de divertisment pentru turisti. Este situat la intrarea in statiunea Mamaia, avand o capacitate de 3000 de vizitatori.

TELEGONDOLA–O alta atractie renumita este Telegondola, inaugurata in anul 2004, aceasta reprezinta o atractie pentru turisti care pot vedea de la inaltime panorama splendidei statiuni Mamaia, Marea Neagra precum si lacul Siutghiol. Proiectarea si costructia sistemului are ca baza transmisia prin cablu, aceasta fiind realizata cu materiale si tehnologie de ultima generatie, in conformitate cu standarde internationale. Distanta strabatuta este de 2,2 km , facand legatura intre intrarea in statiunea Mamaia si Faleza Cazino, durata calatoriei fiind de cca 7 min, ajungand pe durata calatoriei la inaltimea maxima de 50m.

Statiunea Mamaia ofera turistilor o gama larga de activitati de divertisment si de petrecere a timpului liber: plaje amenajate cu terase, sezlonguri, beach bar, aqua park, delfinariu precum si practicarea sporturilor nautice. Zone de plaje amenajate precum, Babilonia, Ipanera, Loft, Le Gaga, Crazy sunt doar cateva dintre locurile unde se pot servi cocktailuri, relaxati sub umbrele sau pur si simplu admirand imprejurimile.

Plaja din Mamaia este comparabila cu plaja din Miami, nu doar pentru asemanarea numelui dar si pentru multitudinea turistilor de toate varstele concentrati intr-un singur loc, cat si pentru petrecerile nocturne. Diferitele tipuri de localuri si cluburi nocturne, invita la distractie tinerii, iubitori de petreceri cat si turisti de orice varsta. Mamaia este o destinatie turistica foarte exclusivista mai ales in randul tinerilor veniti din orice colt al lumii, in special pentru viata de noapte.

 

Numeroasele discoteci si cluburi, dintre care cele mai renumite sunt Bamboo Club,Ego Club, Loft, Fratelli Beach& Club, Bellagio Club, Le Gaga, precum si alte tipuri de restaurante si baruri.    Statiunea Mamaia ofera o multitudine de restaurante cu meniuri locale traditionale, romanesti si din bucataria internationala (peste 60), diverse baruri si pub-uri.

In statiunea Mamaia exista posibilitatea de practicare de activitati sportive, organizare de excursii in Delta Dunari si vizitarea imprejurimilor orasului Constanta.

LACUL SIUTGHIOL– Lacul Siutghiol denumit in folclorul local ca si “Ghiolul Mare” sau Lacul Mamaia, are o lungime de circa 7.5 km cu o latime aproximativa de 2.5 km, fiind desfasurat pe o suprafata de cica 1900 hectare, permite practicarea mai multor sporturi nautice printe care: sky nautic, kitesurfing, jet ski , yachting etc… Pe suprafata interna a lacului este pozitionata insula Ovidiu, de origine calcaroasa, pe care este amplasat un restaurant.

Un alt aspect foarte important al orasului Constanta sunt numeroasele situri arheologice aflate in imediata vecinatate a acestuia.

  • Cetatea antică Histriaale cărei ziduri și turnuri de apărare încă se pot admira, ruinele templelor grecești, cartierele romane, baia, câteva biserici creștine printre care cea mai mare din regiune (50 m lungime) care datează din secolul al VI-lea D.C.;
  • Cetatea antică Tomisridicată de coloniștii greci din Milet în secolul al VI-lea A.C. care încă păstrează bine vestigii ale epocii romane (sec I – VI D.C.): zidurile de apărare cu turnuri și porți care înconjurau peninsula, baia, marele edificiu roman învelit în mozaic policrom, bisericile paleocreștine, un mormânt roman pictat, o criptă creștină cu fresce etc.;
  • Cetatea antică Callatisridicată ca și “surorile” ei Tomis și Histria de coloniștii greci; în prezent se poate admira latura nordică și o parte a zidului de apărare vestic care închidea latura dinspre mare a cetății romane, ruinele unei biserici și un mic segment urban; Traind pulsul Mamaiei inseamna sa iti daruiesti o vacanta cu adevarat de neuitat!

Delta Dunării, un alt obiectiv turistic, este o zonă de o frumusețe incomparabilă, patrimoniu mondial UNESCO și a doua cea mai mare deltă fluvială din Europa, după delta fluviului Volga: situată pe principalele rute migratoare ale numeroaselor specii de păsări, capabilă să creeze condiții potrivite pentru cuibărit, Delta Dunării este un magnet pentru păsările din șase eco-regiuni principale din lume, inclusiv Mongolia, Siberia și Arctic. Se pot admira peste 320 specii de păsări în zona deltei pe timpul verii, din care 166 autohtone și 159 ca specii migratoare.

Mamaia este ambientul ideal si pentru iubitorii de golf , datorita distantei mici pana in Bulgaria, se ajunge in circa 80 minute, unde se regasesc cele mai faimoase terenuri de golf de nivel international, unele fiind proiectate de recunoscutul si faimosul arhitect Gary Player: Thracian Cliffs Golf & Beach Resort Bozhurets, Lighthouse Golf & SPA Resort si BlackSeaRama Golf & Villas Resort, structuri de inalt nivel care gazduiesc numerosi jucatori de golf amatori si profesionisti.     

 

Galerie Interioara

Galerie Exterioara

Galerie Constanta