Mamaia

AQUA MAGIC

Unul dintre cele mai atractive locuri ale statiunii turistice este Aqua Magic. Parcul acvatic ofera o variata gama de divertisment pentru turisti. Este situat la intrarea in statiunea Mamaia, avand o capacitate de 3000 de vizitatori.

TELEGONDOLA

O alta atractie renumita este Telegondola, inaugurata in anul 2004, aceasta reprezinta o atractie pentru turisti care pot vedea de la inaltime panorama splendidei statiuni Mamaia, Marea Neagra precum si lacul Siutghiol. Proiectarea si costructia sistemului are ca baza transmisia prin cablu, aceasta fiind realizata cu materiale si tehnologie de ultima generatie, in conformitate cu standarde internationale. Distanta strabatuta este de 2,2 km , facand legatura intre intrarea in statiunea Mamaia si Faleza Cazino, durata calatoriei fiind de cca 7 min, ajungand pe durata calatoriei la inaltimea maxima de 50m.

LACUL SIUTGHIOL

Lacul Siutghiol denumit in folclorul local ca si “Ghiolul Mare” sau Lacul Mamaia, are o lungime de circa 7.5 km cu o latime aproximativa de 2.5 km, fiind desfasurat pe o suprafata de cica 1900 hectare, permite practicarea mai multor sporturi nautice printe care: sky nautic, kitesurfing, jet ski , yachting etc… Pe suprafata interna a lacului este pozitionata insula Ovidiu, de origine calcaroasa, pe care este amplasat un restaurant.

Un alt aspect foarte important al orasului Constanta sunt numeroasele situri arheologice aflate in imediata vecinatate a acestuia.

• Cetatea antică Histria ale cărei ziduri și turnuri de apărare încă se pot admira, ruinele templelor grecești, cartierele romane, baia, câteva biserici creștine printre care cea mai mare din regiune (50 m lungime) care datează din secolul al VI-lea D.C.;

• Cetatea antică Tomis ridicată de coloniștii greci din Milet în secolul al VI-lea A.C. care încă păstrează bine vestigii ale epocii romane (sec I – VI D.C.): zidurile de apărare cu turnuri și porți care înconjurau peninsula, baia, marele edificiu roman învelit în mozaic policrom, bisericile paleocreștine, un mormânt roman pictat, o criptă creștină cu fresce etc.;

• Cetatea antică Callatis ridicată ca și “surorile” ei Tomis și Histria de coloniștii greci; în prezent se poate admira latura nordică și o parte a zidului de apărare vestic care închidea latura dinspre mare a cetății romane, ruinele unei biserici și un mic segment urban; Traind pulsul Mamaiei inseamna sa iti daruiesti o vacanta cu adevarat de neuitat!